Hotell & vandrarhem

Långbergets Sporthotell

Nära Sysslebäck, norra Värmland

Långberget omges av ”oändliga” områden med skog och berg, som inbjuder till spännande vandringar i både lättare och svårare terräng. Hotellet serverar frukost, lunch och a la carte. Avnjut måltider med god dryck och beundra den magnifika utsikten över Sälen- och Trysilfjället. Trött efter vandringen kan det vara lockande att ta sig ett dopp i Värmlands vackrast belägna pool eller varför inte värma stela muskler i hotellets bastu. För grupper finns möjlighet att bo på vandrarhemmet med enklare standard. Vi erbjuder uttransport och lunchpaket för den som vill vandra på egen hand.

http://langberget.se

  • Långbergets Sporthotell, utsikt
  • Långbergets Sporthotell, poolen
  • Långbergets Sporthotell, hotellrum
  • Långbergets Sporthotell, kockar vid grillen

Prostgården Bed & Breakfast

Sunne

Prostgården ligger lugnt och fridfullt inbäddad i grönska, strax söder om Sunne kyrka alldeles invid sjön Fryken och med en kilometers väg till Sunne centrum. Lantligt men ändå centralt. Här finns en underbar trädgård och en fantastisk utsikt över sjön. Här kan du bo i enkelrum, dubbelrum eller familjerum, dusch och toalett finns i korridoren. Här finns också ett gemensamt kök som kan användas av gästerna. Det finns möjlighet att hyra kanot eller kajak och uppleva en bit av Fryksdalen från vattnet.

prostgarden.com

Selma Spa +

Sunne

Välkommen till Selma Spa i Sunne, ett av Nordens största spahotell som välkomnar både konferenser och privatgäster. Med fokus på wellness erbjuder vi avkoppling, träning, spabehandlingar, god mat och dryck.

http://www.selmaspa.se

 

Ulvsby herrgård

Sunne

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken. Utsikten är nästan onödigt vacker, som vi säger här i Värmland – med glimten i ögat. Kanske var det därför som drottning Kristina först utnämnde gården till säteri för att senare helt enkelt lägga beslag på den för egen del. Hennes officerare var förtjusta i kalas och det festades rejält på herrgårdarna runt sjön. Berättelser om det goda livet på och kring Ulvsby herrgård avlöser varandra genom århundradena. Kronolänsman Wahlstrand, som levde här på 1800-talet och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga, gillade också han fest med mat och musik. Idag är Ulvsby herrgård en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser. Restaurangen är utnämnd till en av de bästa i Värmland enligt White Guide.

Restaurang, bar, konferens, galleri, ångbåtsbrygga, vedeldad bastu, fri parkering, WIFI, boulebanor, trädgård, utrymme för torkning av utomhuskläder och skor.

http://www.ulvsbyherrgard.se