Guider & arrangörer

Camping 45

Hovfjället, norr om Torsby

Aktiviteter vid Hovfjället. Våra välutbildade guider ger dig spännande upplevelser i miljövänlig anda! Vi tar dig med på intressanta utflykter, berättar om vad naturen har att erbjuda och visar dig sedan hur du kan tillaga din fångade fisk, svamp eller bär. Du kan även hyra båtar, kajaker, fiskeutrustning och cyklar för att utforska omgivningen på egen hand.

http://www.camping45.com

  • Camping45, kvinna och utsikt
  • Camping45, SkogsOla guidar
  • Camping45, kanot i solnedgång
  • Camping45, guidning vid milsten

Långbergets sporthotell

Nära Sysslebäck, norra Värmland

Följ med en av Sporthotellets erfarna guider på vandring i naturskön miljö med milsvida vyer. De berättar om både natur- och kulturmiljön, under någon av våra dagsturer. Den biologiska mångfalden erbjuder stora naturupplevelser! I våra guidade turer ingår vildmarkslunch och uttransport.

http://langberget.se

  • Långbergets Sporthotell, vandrare
  • Långbergets Sporthotell, vandrare tjej
  • Långbergets Sporthotell, myr
  • Långbergets Sporthotell, utsikt

Magical Nature

Vandra och cykla i vackra Fryksdalen – en magisk del av Sverige

Härliga vandrings- och cykelpaket med bekvämt arrangemang. Du vandrar eller cyklar på egen hand och din packning körs mellan boendena. Här får du tillfälle att fly vardagen och njuta av skogens stillhet och tystnad. Genom övernattningar i stugor längs vägen kommer du nära skog och landsbygd. Ett eller flera kulturbesök berikar din upplevelse och blir ett skönt avbrott på färden. En viktig del för helhetsupplevelsen blir den svenska husmanskosten som så långt som möjligt är ekologisk och närproducerad.

Magical Nature erbjuder fyra olika paket: Stort vandringspaket, Litet vandringspaket, Vandrings- och cykelpaket, Cykelpaket

https://magicalnature.se/

 

Naturvisaren – Olle Kvarnbäck

Jag leder guidade vandringar över hela Värmland, från kortare vandringar på ett par timmar till längre program på flera dagar med övernattning. Som biolog och agronom kan jag berätta med stor kunskap om naturen, dess växter och djur och brukande, genom historien och fram till idag. Jag hjälper er som besökare att ”läsa landskapet” och upptäcka de små fascinerande detaljerna som är lätta att missa.  Jag drivs av nyfikenhet och har rest världen över i sökandet efter speciella natur- och kulturupplevelser. Den erfarenheten tar jag med mig för att kunna erbjuda er de unika natur- och kulturupplevelser som Värmland har att erbjuda.

http://www.naturvisaren.se/guidning/