Södra Gunnarskogsleden är en ny Värmlandsled

Nu kan vi stolt berätta att det finns en ny Värmlandsled. Södra Gunnarskogsleden är en rundslinga på 24 km som går genom Gunnarskogs vackra skogs- och kulturlandskap. Leden startar vid Larstomta vandrarhem i Stommen, Gunnarskog. Södra Gunnarskogsleden tar dig till vackra Svartviken vid sjön Gunnern, jättekastet Rövarstenen, utsiktsplatsen Harstacken, idylliska skogstjärnar, kolarkojor och Ryggestabergets utsiktstorn med fantastisk utsikt över sjöarna Bergsjön och Gunnern. Längs leden finns både enklare rastplatser och lägerplatser där det är möjligt att övernatta i vindskydd eller kolarkojor. Leden går i varierande terräng med stora höjdskillnader och klassas som medelsvår.

Södra Gunnarskogsleden är en kombinerad vandrings- och cykelled. Den är kvalitetsmärkt som både Värmlandsled och Biking Värmland-led. Det är den första och enda Värmlandsled som är en kombinationsled. Planen är att följa hur det fungerar i en pilotstudie. 

Det är Gunnarskogs Bygdelag som anlagt och ansvarar för leden. Leden blev godkänd som Värmlandsled hösten 2020. En presentation av vandringsleden kommer på sajten inom kort.